Tematyka

  • Úvod

    Logo

    Hlavním cílem projektu "Základy kybernetické bezpečnosti" bylo vytvořit inovativní, atraktivní a efektivní e-learningový kurz pro výuku základních dovedností v oblasti kybernetické bezpečnosti pro studenty oborů vnitřní bezpečnost, informatika, ekonomie, management a právo. Získané znalosti a dovednosti pomohou absolventům v jejich profesním i každodenním životě a výrazně zvýší jejich zaměstnatelnost. Hmatatelným výsledkem projektu je otevřený online kurz sestávající z 6 modulů obsahujících interaktivní videa, interaktivní "lekce", výukové hry a kvízy vytvořené pomocí nejmodernějšího e-learningového softwaru. Na projektu spolupracovaly tři univerzity z Polska, České republiky a Portugalska. Hlavní cílovou skupinou jsou studenti výše uvedených fakult těchto univerzit. Dalšími příjemci budou všechny zainteresované univerzity a také firmy a instituce, které díky otevřenému charakteru online kurzu a jeho označení jako samostatného kurzu budou moci jeho výsledky využít ke školení svých zaměstnanců. Kurz je strukturován tak, aby jej bylo možné využít jak v rámci kombinované výuky, tak v rámci samostudia (např. "Lekce" lze využít jak jako interaktivní materiál pro samostudium, tak jako prezentaci k výuce vedené instruktorem). Materiály kurzu lze používat postupně nebo výběrově, v závislosti na potřebách uživatele. 

    Chcete-li získat přístup ke kurzu, stačí se přihlásit jako "Guest". Pro plný přístup, včetně hodnocení, si musíte vytvořit účet a získat status "Student". Pro využívání všech zdrojů kurzu a pozorování práce studentů musí vyučující získat status "učitel bez redakce". Za tímto účelem by měl instruktor kontaktovat správce kurzu na adrese: erasmus (at) lipinski.edu.pl.

    Každá vzdělávací instituce, která chce kurz používat jako svůj vlastní, by měla kontaktovat správce, stáhnout si zdarma celý balíček kurzu a nahrát jej na svou platformu moodle (což jí umožní provádět případné změny a/nebo opravy, zapisovat studenty a pozorovat jejich činnost na platformě atd. Celý kurz je komprimován do velikosti pouhých cca 300 MB.